«

»

Jan 15

Chokladfondant

Här kommer ett schysst recept på en mycket smarrig dessert. Vi gjorde den senast på nyårsafton. Den blev väldigt lyckad och alla var mycket nöjda med resultatet.

Chokladfondant Gulfager

För 4 personer

Ugn: 160 grader

Ingredienser:

100 g smör, plus lite extra att smörja formarna med

4 matskedar kakaopulver, som ska användas till att pudra formarna

100 g mörk chocklad, minst 70 % (vi använde oss av 86% senast)

2 ägg

2 ägggulor

120 g socker

100 g mjöl

 

Smörj fyra små ugnsfasta formar, ca. 7,5 cm i diameter, med smör och strö i kakaopulvret. Smält sakta chokladen och smöret under omrörning. Om ni orkar, gör det med ett vattenbad, vi körde utan och det gick bra. (chansen att det bränner fast ökar dock väsentligt om ni kör direkt i kastrullen) Låt det svalna i ungefär tio minuter.

Vispa de hela äggen, ägggulorna och sockret tills blandningen blir slät och tjock. Blanda sedan ner chokladmixen. Strö i mjölet och arbeta försiktigt in det i blandningen med en slickepott eller liknande.

Dela upp blandningen i formarna och baka i ugnen i ca. 12 minuter. Vänd ut fondanterna ur formarna, servera och njut! Serveras gärna med en glasskula eller en klick grädde.

 

Receptet kommer från Gordon Ramsay. Här har ni en video om ni vill se hur ett proffs gör

http://www.youtube.com/watch?v=yack7pTDqxg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: