«

»

Dec 22

Franskt julbord

För en vecka sedan fick vi uppleva ett franskt julbord. I Frankrike är julbordet inte lika stort som i Sverige och inte heller lika viktigt. Men de har flera fina specialiteter. Bland annat bjöds det på confit de porc ”culs noir” (konfiterat fläsk), terrine de liévre (terrine av hare), pate de foie de vokailles ( pate av kycklinglever), foie gras, franska ostar, bröd och givetvis rött vin. Confit de porc var Ians absoluta favorit.

Till dessert åt vi söta franska Canelé i miniformat. Det är franska mjuka kakor med en karameliserad yta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: