«

»

Dec 18

Elins fyllda paprikor

Jag tillhör de där som lagar mat utan recept och häller i det jag tycker är gott. Därför har jag heller inga mått när jag gör mina favoritrecept. Så här gör jag mina fyllda vegetariska paprikor. Alla ingredienser är efter behag…

Du behöver:

Vegetarisk färs

Quornfärs

Gul lök

Morot

Vitlök

Krossad tomat

Körsbärstomater

Sambal Oelek

Rött vin (kan uteslutas)

Grönsaksbuljong

Basilika

Oregano

Paprikapulver

Salt

Svartpeppar

 

Till paprikan

Paprika av valfri glad färg

Chevreost

Parmesan

 

Gör så här

Stek quornfärs tillsammans med gul lök och rivna morötter. Tillsätt vitlök, delade körsbärstomater och krossad tomat. Smaksätt med Sambal oelek, rött vin, grönsaksbuljong och kryddor. Spä ut med lite vatten och låt det puttra tills alla smaker kommer fram. Låt den bli riktigt mustig.

Dela paprikan och gröp ur kärnhuset. Försök att undvika att göra hål i botten. Häll i färsblandningen och lägg över chevreost. Toppa med parmesan och ställ in i ugnen på ca. 200 grader i tjugo minuter.

Servera med lite färsk spenat och njut!

 

 

 

1 kommentar

  1. AnnaKaize

    Men gud så gott!!! Detta ska jag göra till jäntan, som inte alls gillar kött längre. Jag tycker det är jättesvårt att hitta bra vegomat till en tonårstjej, för hon måste ju få i sig alla vitaminer o järn osv… har du nåt tips på nån bra bok eller sajt? Det finns ju massor av såna, men jag vet ju inte vilka som är bra…
    Skulle bli jättetacksam om du kunde ta dig tid att hjälpa mig, men det behöver givetvis inte ske före jul :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: