«

»

Dec 11

Gott julkaffe

Under adventstider dricker vi svenskar glögg i mängder. En annan dryck som har blivit väldigt populär på senare år är Julkaffe. Flera rosterier, tebutiker och kaffeföretag erbjuder julkaffe i olika varianter. Ofta är de kryddiga och fruktiga och passar extra bra till julens alla smaker. Tillsammans med egentillverkat julgodis är det en perfekt present att ta med på adventsfirandet eller pysselkvällen.

 

NK har en egen tebutik som brukar göra julkaffe varje år. Lokala tebutiker brukar erbjuda både julte och julkaffe. Tehörnan är en av dem, de har även en webbshop. Johan & Nyström har blandat ett likadant julkaffe varje jul sedan 2004. Det ska vara friskt med en mjuk mustighet. Zoega lanserar ett nytt julkaffe varje år. De använder sig av en blandning av de bästa kaffebönorna som köpts in tidigare under året. 2012 års variant har bland annat toner av svart vinbär och mandel. För varje sålt paket av Zoegas julkaffe investeras en krona i deras samarbete för hållbar kaffeodling i Östafrika.

Om du vill göra din eget rekommenderar vi att spana in Ernsts variant.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: