«

»

Okt 23

Vårt besök på Beijing 8

Igår kväll besökte vi Beijing 8 som precis har öppnat vid Hornstull. Det är en dumplingkedja som nu finns på tre olika adresser.

De serverar flera olika smaker på dumplings och du kan välja att få dem ångade, stekta eller friterade.

Elin valde några stekta och några friterade med vegetarisk fyllning. Tillbehör blev en korg med edamamebönor och en med broccoli med vitlök. Hon drack jasminte till.

Ian valde stekta och några friterade dumplings med fyllning av anka och ingefära. Han valde marinerade berlottibönor och strimlad potatis med chili och koriander.

Elins dumplings var riktigt bra. Hade det varit någon form av seitankött eller annat protein i, hade de varit snäppet bättre. De stekta var definitivt bäst! Hon gillade att kombinera dem med dippen plommon/ingefära. Edamamebönorna smakade ”som vanligt” väldigt gott. Men broccolin med vitlök var bäst!

Ians dumplings var också väldigt bra! Degen var riktigt knaprig på utsidan med en riktigt smakrik fyllning. Bönorna som Ian valde som tillbehör tyckte han inte var någon höjdare. De behöver jobba mer med kryddningen. Den strimlade potatisen var dock en hit. Av alla såser vi smakade tycker Ian att plommon/ingefära var absolut bäst.

Inredningen var väldigt fin och kändes både inbjudande och modern. På träborden stod det brickor med tillbehör som soja och torkad chili. Vi saknade sked till chilin, det hade gjort det mer hygieniskt. De har spriträttigheter och erbjuder bland annat fina drinkar. Nästa gång testar vi dem också!

Vi kommer definitivt gå tillbaka hit! Det var gott, mysigt, modernt och väldigt bra priser!

20121022-221422.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: