«

»

Okt 21

Testat: Las Moras Chardonnay

Vi har testat Las Moras Reserve Chardonnay från 2012. Vinet som tidigare bara har funnits i bag-in-box finns nu också i petflaska. Det är ett torrt vin från Argentina som har blivit KRAV-märkt. Så vi kan börja med att höja vinet för dess 100% ekologiska druvor.

Annars har vi väldigt delade meningar av vinet. Ian gillade det inte alls utan tyckte det var menlöst och ointressant. Jag däremot tycker att det är ett fräscht och gott vin som passar som buffévin eller till lättare mat. Det är fruktigt och trevligt utan att ta överhanden. Det är kanske inte spännande, men det är väldigt prisvärt (74kr). Ett bra vin för dig som letar efter ett vitt vin att bjuda många gäster på. Eller som vill ha ett ekologiskt alternativ med sig på utflykten. Eftersom petflaskan underlättar då.

Det har bland annat toner av vanilj, aprikos, päron och nektarin. Jag är svag för Chardonnay och kan absolut tänka mig att köpa det här igen.

/Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: