«

»

Okt 02

Danyels chèvre

Danyel från restaurangen Smak släpper en ny kokbok. Här är ett mumsigt recept ur boken ”Danyels klassiker”. Jag tror att jag måste göra det ikväll..

Danyels ”Gratinerad chèvre” med en twist

(4 pers)

. 1 liten baguette + olivolja till rostning . 200 g getost (Sainte-Maure eller Rondin) . Färska fikon

Dressing . 8 msk apelsinblomshonung . 1 citron, rivet skal och saft . 1 tsk finhackad dragon . 1 tsk finhackad bladpersilja . 1 tsk finhackad basilika . 1 tsk grovmalen svartpeppar . 1 msk olivolja . 1 msk sherryvinäger . Salt

Sätt ugnen på 225 grader. Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor och rosta dem i ugnen med lite olivolja, salt och svartpeppar tills de är gyllene. Skär getosten i 2 cm tjocka skivor. Lägg ost på hälften av brödskivorna och gratinera i ugn. När osten smält och fått lite färg läggs de resterande brödskivorna på (som en hamburgare). Dressing: Rör ihop honung, citronskal och citronsaft. Tillsätt dragon, persilja, basilika, svartpeppar, olivolja och vinäger. Rör ihop, smaksätt med lite salt. Droppa över dressingen på bröden och osten. Servera med fikonklyftor. Det som skiljer sig: Presentationen. Apelsinblomshonungen tillsammans med citronen som ger en härlig citruston till rätten. Färska fikon.

Foto: David Loftus

/Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: