«

»

Sep 30

Mer om Stadshuskällaren

Under förra veckan var jag på Stadshuskällaren på presslunch. Vi var ett trettiotal förväntansfulla redaktörer, skribenter och bloggare som hade samlats. Jag har tidigare aldrig besökt restaurangen. Så jag kan inte jämföra med hur stället var tidigare. Men efter renovering och med ett nytt krogkoncept ,känns Stadshuskällaren väldigt spännande. På övervåningen serveras det lunch, där många som arbetar i huset äter. I källaren är det fantastiskt fina lokaler och här kan du boka festlokal. Rummen är från 1920-talet och målningarna i taket är gjorda med temat ”Vin, kvinnor och sång”!

Maten fokuserar på svenska råvaror. På menyn är det mycket fisk, viltkött, bär, grönsaker och svamp. Varav mycket är närproducerat. Kocken Andreas Hedlund berättade bland annat att det var hans granne som har plockat svamparna. Personligt och kul!

Här inne kan du boka Chambre de Separe

Men kanske det mest intressanta, är att du kan beställa Nobelmenyn här. Så länge alla i sällskapet beställer den. Nöjer du dig med 2011 års meny, kan du beställa den på plats. Men om du säger till en vecka i förväg, kan du välja vilken meny du vill från 1901! Givetvis är det extremt populärt bland turister, speciellt av japaner fick jag veta. De brukar välja det år som någon av deras landsmän har vunnit ett Nobelpris. Just Nobelmenyn serveras i rummet de kallar Linnés matsal, som jag inte tycker var riktigt lika mysig som den andra.

Kuriosa: Kocken Andreas Hedlund blev utsedd till årets kock 2002!

Det enda jag saknar är en vettig hemsida. Men eftersom restaurangen är öppnad i ny regi lär det nog dyka upp snart.

 

/Elin

2 kommentarer

 1. Sandra

  Hej Elin,
  det var jättekul att träffa dig på vår pressvisning.
  Dock vill jag gärna kommentera att vi faktiskt har en webbsida.
  http://www.stadshuskallarensthlm.se

  Sakta men säkert tar den sig uppåt i sökmotorerna och blir enklare att navigera till.

  Allt gott och välkommen tillbaka!
  Sandra

  1. admin

   Åh, vad bra! Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: