«

»

Sep 20

Nytt på mjölkfronten

Det händer mycket i mjölkbranschen i Sverige.

Arla har lanserat ”Arla Wellness” som är en serie mjölkprodukter som fokuserar på olika tillsatta ämnen. Det finns serien Balance, för magen, Bone Health, som sägs ge starka ben och Immune, som ska boosta immunförsvaret.  De tillsatta ämnena är främst olika bakteriekulturer, D-vitamin, kalcium och fibrer. Jag är positiv till att deras produkter i hälsosegmentet kommer under samma namn. Men jag tycker att flera av produkterna innehåller för mycket socker. Men självklart kan jag tänka mig att köpa mjölk med extra D-vitamin, istället för vanlig.Och yoghurten är väldigt god…

 

På tal om socker så lanseras Cocio i nya fina förpackningar med nya recept. Ett av dem är en färdigblandad chokladdryck som ska innehålla extra mycket kakao. Cocio Extra Kakao är ultrapastöriserad, vilket betyder att den håller längre än vanligt. Den är perfekt att ta med sig på utflykten eller för den delen, efter utflykten, under en varm filt. Det är ingen stor skillnad på kakaomängden i, jämfört med den ordinarie. Jag hade gärna önskat lite mer kakao och mörkare chokladsmak. Men annars är den väldigt god. Allra bäst är den är värma.

Nytt är också Cocio Sport Flaska som är gjord på minimjölk och med extra tillsatt protein. Den är tänkt att drickas efter träning. Och för er som är känsliga mot laktos, finns nu ett laktosfritt alternativ på Cocio chokladdryck.

Skånemejerier kommer också med nyheter. En av dem är mjölk med tillsatt protein (50%). Den finns som vanlig naturell mjölk eller med chokladsmak.. Båda säljs i 1-liters förpackningar.

En annan nyheter från Skånemejerier är mjölk med extra lång hållbarhet. Om den står oöppnad ska den kunna hålla i hela 30 dagar. Perfekt för dig som föredrar att storhandla! Det är precis likadan mjölk som vanligt. Men den har värmebehandlats annorlunda. Än så länge finns den bara som mellanmjölk.

/Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: