«

»

Sep 17

Söndagsöl: Dugges Gustafs Finger Strong Bitter

Igår provade jag en öl från DuggesDet är en ale som heter Gustafs Finger Strong Bitter. Den har en bronsaktig färg med dragning åt det brunare hållet. Den skummar upp rejält. Jag tycker den har en maltig doft med toner av mineraler. Den är överaskande tunn med tanke på alkoholhalt av 5,8 %. Jag känner smaker av till exempel bröd, karamell och en distinkt beska. Ölen ger mig även en lätt metallisk eftersmak. Jag tycker ölen har en skön balans mellan det söta och det bittra. Speciellt eftersmaken tilltalar mig med dess sköna bitterhet.

 

/Ian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: