«

»

Sep 13

Elins mumsiga äppelpaj

Det finns en dessert jag aldrig kan tröttna på och det är smulpaj. Och kanske är det för att den går att variera i det oändliga, för att det är knaprigt och kombinerat med mycket bär eller frukt. Mums!

Den senaste jag gjorde blev med äppel och rejält med kanel och kardemumma. Det känns lagom höstigt så här års när de svenska äpplena är som bäst.

Så här gjorde jag min paj,

Jag började med att klyfta ca. 5 stycken äpplen och la dem i formen. Ovanpå ringlade jag lite honung och mängder med kanel och kardemumma.

Smuldegen blandade jag av 100-125 gr smör, 1 dl socker, 1,5 dl dinkelmjöl, 1,5 dl havregryn och en hel del kanel. In i ugnen i 20 minuter på 200 grader. Efter 20 min la jag över folie och lät den stå i fem minuter till så att äpplena blev ordentligt genombakade.

Jag serverade den sedan med lättvispad vaniljvisp. Så gott!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: