«

»

Sep 06

Nytt på Wallmans

Under förra veckan besökte vi Wallmans salonger på en trevlig presslunch. De har gjort om inredningen rejält, och nu känns den betydligt mer fräsch och modern. Inredningen är skapat tillsammans med designbyrån Concrete.

I samband med detta lanserar de en ny show för hösten och vi fick ett litet smakprov. Vi kan avslöja att den är inspirerad av New York.

Under tiden vi fick lyssna och se på duktiga showartister fick vi testa restaurangens olika menyer. Elin fick tre rätter i sin vegetariska meny. De andra fick flera rätter från olika menyer.

Den vegetariska menyn bestod av:

– Tomatcocktail med rostade nötter, Mozzarella samt ruccola

– Färsk pasta med svamp och grillade grönsaker samt parmesan

– Mörk chokladcrème samt mousse med mint toppat med kanderade nötter

Det var väldigt gott, men kanske lite fantasilöst. Som vegetarian är pasta eller risotto standard på många restauranger. Proteinet saknades men pastan var bra gjord! Desserten var dock bäst..

Det Ian fick smaka på var:

– Carpaccio på ren med hasselnötter och hjortronvinaigrette

– Höstskagen med kräftor, pepparrot och dillcrunch

– Vitlök- och rosmarinkryddad ekologisk lammytterfilé med krämig rotfruktsgratäng och rödvinssky

– Helstekt lågtempererad oxfilé med potatisgalette, foie gras sky och rostad lök

– Mörk chokladcrème samt mousse med mint toppat med kanderade nötter

Det var en genomgående hög kvalitet på maten Ian serverades. Väldigt rena och klassiska smakkombinationer, som köket lyckats få till på bästa sätt. Speciellt deras lamm och oxfilé var något utöver det vanliga. Köttet perfekt tillagat i bägge fallen. Rotfruktsgratängen som kom in till lammet var en mycket trevlig upplevelse, med dess blandning av morötter, palsternacka och västerbottenost. Ians sammanfattande intryck av maten är helt enkelt en hög standard till ett bra pris!

Betyg för varje rätt  (där fem är högsta).

Carpaccion får 4/5

Höstskagen som tyvärr inte föll Ian i smaken får 2/5

Lammet får 4,5/5

Oxfilén får 4/5

Chokladcrème får 2;5/5

Summan av kardemumman, blir att Wallmans still got it. Det svänger ännu om restaurangen och det är främst för showen med de duktiga artisterna som vi vill dit. Men den nya inredningen är definitivt ett stort plus!

Menyn byts ut lägligt till jul och alla julfester.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: