«

»

Aug 19

Lunch på 15

Nu något för alla er där ute, som alltid gnäller på att det tar så lång tid att laga mat!

Det är ett perfekt mål mat, det är gott, går snabbt och ingredienserna går att växla in i oändligheten.

Nåväl, vad är nu då detta? Jo, något så enkelt som en pasta!

Jag började med att koka upp lite pasta. Tänk på att inte koka den så länge som det står på förpackningen (om du inte gillar barnmat), detta för att den ska ner i stekpannan sen där den kommer fortsätta att tillagas. Under tiden du väntar på pastan gör i ordning det du vill ha i pastan. Denna gång stekte jag till lite paprika och salladslök. När pastan är färdig, häll av vattnet och lägg i pastan i stekpannan, låt pastan stekas lite snabbt i pannan. Sedan fortsatte jag med att smaksätta min rätt med en klick creme fraiche, lite kapris som legat i havssalt och sambal olek för lite sting. Och sedan till huvudnumret, som var några skivor av Prosciutto di Parma från Delize. En parmaskinka som är lagrad i minst 12 månader. Den har en lätt sälta, och är väldigt mjuk och mör, vilket gör att den nästan smälter på tungan. Om du använder dig av parmaskinka eller något liknande tänk då på att lägga i det precis i slutet, annars kan det lätt bli för mycket stekt.

Den här typen av mat tar inte mycket med än 15 minuter att göra. Nu är det bara att sätta igång att experimentera till du hittar just din favorit!

;

20120818-101849.jpg

/Ian

2 kommentarer

 1. AnnaKaize

  Vad gott det där lät minsann! Tack för inspon :)

  1. admin

   Det var kul att höra! Lycka till i köket :)

   Ian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: