«

»

Aug 04

Vi gör krusbärssaft och krusbärschutney

För en vecka sedan provade vi att göra krusbärssaft och krusbärschutney. Efter att Elin kämpat med plockande och snoppande i flertalet timmar, passade vi på att göra något gott av bären. Så här gick vi till väga:

 

Börja med att blanda vatten och krusbär.Koka i ca 15 minuter. Sila dem och spara det som blir över i silen till chutney. Blanda vätskan med socker och låt koka upp. Ta av och låt svalna.

 

Saft

800 gram krusbär

400 gram socker

6 deciliter vatten

 

Blanda de krusbären som blev över från saften med en hackad medelstor lök, en tesked färsk riven ingefära, två kanelstänger, tre deciliter strösocker, en halv vinäger, en skvätt vatten, whiskey efter eget tycke och smak och salt. Låt blandningen putra i ca 30 minuter.

 

Chutney

Krusbären som blev över

1 medelstor gul lök

2 teskedar färsk riven ingefära

2 kanelstänger

3 deciliter strösocker

1/2 deciliter vinäger

Salt

En skvätt vatten

Whiskey eller någon annan sprit

 

 

/Elin & Ian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: