«

»

Aug 01

Elins mumsiga bakelser

Tidigare i sommar bjöd jag hem ett par vänner på fika. Jag gjorde egna bakelser med en hel del sommarkänsla.

Istället för att använda sockerkaka, bakade jag ett bananbröd. Jag tycker att det blir betydligt godare och saftigare än vanlig sockerkaka. Konsistensen är tyngre och inte lika luftigt som sockerkaka. Så räkna med att du blir mättare. Receptet till bananbröd hittar du här. Den här gången hoppade jag över macadamianötter i. Det går alldeles utmärkt att bananbrödet någon dag innan.

När kakan var färdig skar jag upp två skivor till varje bakelse. På första skivan la jag ett lager med tunt skivade, färska jordgubbar, chokladsås och lite lättvispad grädde. Efter att ha lagt på andra skivan täckte jag bakelsen med lättvispad grädde, färska jordgubbar och lite hackad, mörk choklad. Färdigt!

Addera gärna lite mynta för att få dem tjusigare. Bakelserna passar utmärkt till fläderblomssaft!

 

Du behöver:

Bananbröd

Grädde

Jordgubbar

Chokladsås

Mörk choklad

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: