«

»

Jul 19

Pata Negra Gran Reserva

Det spanska vinet Pata Negra Gran Reserva är framställt av druvan Tempranillo. Vinet beskrivs som ett vin med fatkaraktär med olika noter av peppar, kakao, körsbär, lakrits och torkad frukt.

Färgen är mörkt vinrött åt det lila hållet. Vi känner absolut toner av körsbär i smaken. Den är väldigt framträdande. Utöver det känner vi svart vinbär betydligt mer än kryddor. En lätt nötig och smörig smak dröjer sig kvar långt bak i gommen. Kanske mandel? Eftersmaken är väldigt fin och tar inte överhanden. Vi tycker att det är ett riktigt gott vin som är lätt och inte har alltför starka smaker.

Pata Negra Gran Reserva rekommenderas till alla typer av kött och grillat. Vi tror att det är super till lätt kött som kyckling. Vi skulle också vilja ha det till ostbrickan och som sällskapsvin till salta snittar eller nötter.

På Systembolaget har flaskan artikelnummer 12613

2 kommentarer

  1. Cissi

    Mmm.. Det lät fantastiskt gott

  2. Angelica

    Tack för tipset, nu har jag och min pojkvän köpt en flaska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: