«

»

Jul 16

Test av Gourmetburgare från Green n Lean

När jag blev vegetarian för många år sedan så var det vegetariska utbudet väldigt begränsat. Idag finns det en uppsjö med vegetarisk färs, korvar, burgare, bullar och allt möjligt. Det senaste jag har testat är Gourmetburgare från Green n Lean. Deras produkter har lågt GI och innehåller fullvärdigt protein. Hurray! Annars tycker jag att det är många produkter som har en drös med aminosyror i sig, men inte alla åtta.  Proteinet i burgarna kommer från gula ärter, dinkel och havre. Men jag tycker att 7,5gr protein per 100 gr är snäppet lite. Jag tycker också att de innehåller lite väl mycket kalorier, 200 kcal per 100gram. Kanske inte mycket om man jämför med kött men mer annat jag har testat.

Men! De har lågt GI, fullvärdigt protein och en riktigt bra konsistens och smak. Jag upplever att många andra är alltför lösa i konsistensen. Den här har bra tuggmotstånd. Den passar bra både som hamburgare, pannbiff eller att smula ner i en gryta eller liknande. Jag stekte min vilket blev super. Nästa gång ska jag testa att grilla.

Stort plus för att de är laktosfria, sojafria, veganska och miljövänliga!

/ Elin

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: