«

Jun 28

Titus Tapas och spa

Vi besökte Hotel Tylösand i veckan för att fira vårt 10-års-jubileum. Vi hade två fantastiska dagar! I matväg hann vi med lunch, middag och frukost på hotellet.

Middagen var över förväntan. Vi hade bokat ett Spa- och nöjespaket. I det ingår det en supé på restaurangen Tylöhus. Men i veckan öppnade den nya restaurangen Titus Tapas på hotellet och vi var mer än nyfikna.

Ian Gulam och Elin Fagerberg Tylösand

Titus Tapas har en blandning av främst spansk och amerikansk mat. Smårätterna är i lite olika storlekar. Vi beställde in:

 • 3x gazpacho
 • Marinerade oliver och saltrostade marconamandlar
 • Tomatsallad med buffelmozzarella
 • Rostade små rattepotatisar med tryffelskum
 • Friterade ostron med dipp
 • Pulled Ibericokarre ”taco”
 • Iberico ”slider” med picklad rödlök, kålsallad och mayo

Ians favorit blev de friterade ostronen. Han gillade såsen och kombinationen. Men han hade gärna sett mer smak på tacosen. Jag älskade gazpachon som bestod av tre olika varianter: en vanlig, en örtig med gröna tomater och en med gula tomater och ingefära. Fräscht! Även tomatsalladen var en hit med gula och röda körsbärstomater och krämig mozzarella.

Tryffelskummet till potatisarna var magiskt!

Titus gulfager.se Titus tacos gulfager.se Titus potatis elinfagerberg.se Titus gulfager.se burgare

Det fanns fyra desserter på menyn. Vi var så nyfikna att vi beställde in en av varje!

 • Crema catalana
 • Marinerade jordgubbar med basilikaglass
 • Red Bull dessert
 • Tryffel med lakrits och havssalt

Red Bull desserten bestod av Red Bull-glass, ”vodkakuber” och honey crunch. Jag är inget fan av Red Bull men det var gott! Ian var imponerad av den fräscha smaken och att det verkligen smakade Red Bull. Men min favorit var jordgubbar med basilika. Den var gudomlig! Jordgubbarna var marinerade i en sockerlag som bröt sig perfekt mot basilikans fräschör och örtighet. Crema catalanan var supergod, men den stack inte ut så mycket som de andra.

Titus basilikaglass Titus red bell Titus tapas dessert

Vår servetris var både kunnig och trevlig och vi gillade att kökschefen kom ut och pratade med alla. Stämningen var opretentiös, glad och välkomnande. Det märktes att stället var nyöppnat och att alla gjorde sitt yttersta för att det skulle rulla på. Restaurangen har en vacker utsikt över havet. Men även över after beachen som ännu inte hade öppnat när vi var där. Vill du inte ha feststämning utanför ditt restaurangbord bör du boka bord senare på kvällen eller under en annan säsong än sommaren.

Lunchen och frukosten då? Jo, vi gillade även dem! Lunchen hade en enorm salladsbuffe och en mindre buffé med varm mat. Den varma maten var inte vegetarisk så jag blev erbjuden en vegetarisk varmrätt som komplement till jättesalladsbuffen. Tyvärr fick jag ingen information om vad rätten bestod av. Men den var god men någon form av hemmagjord vegetariskt biff. Kanske på kikärtor? Frukosten hade bland annat en maskin för att pressa egen juice och en kock som stekte omelett. Gott!

Tylöhus vegetariskt

 

Nyfiken på spa-avdelningen? Spana in min skönhetsblogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: