«

»

Feb 27

Test av en by bag in box – Bag in Cook Book Zinfandel

Med denna lansering tas ett nytt grepp inom vin och mat. Det görs genom att kombinera en bag in box med matrecept som passar till vinet i boxen. Boxen ser ut som en bok. För den som önskar, så passar boxen utmärkt i bokhyllan på kontoret eller i biblioteket. (För övrigt kanske ett utmärkt sätt att locka befolkningen till biblioteken) Recepten i den första ”boken” består av en Parmesanpasta och en Kyckling Rosmarino. Recepten är framtagna av kocken Fredrik Eriksson.

Bag in cook book Kyckling Rosmarin Parmesanpasta

Den första ”boken” är en Zinfandel från Apulien i Italien. Vinet ger ett fruktigt intryck. Särskilt framträdande är mörka bär, både vad gäller doft och smak. Vinet är samtidigt balanserat. Detta på grund av att det fruktiga inslaget möts av en ekfatskaraktär och en viss kryddighet. Ett klart godkänt vin som passar till mycket. För egen del har jag druckit det både till mat (en kryddig pasta med salsicca) och som sällskapsvin.

Än så länge finns vinet i Systembolagets beställningssortiment – art.nr 70620.

Vin i bokhyllan

 

 

2 kommentarer

  1. HAns

    Men Fredriks recept då??? Att tappa vinet från bokhyllan… great! Men hur maten smakade är dock mer intressant!

    1. admin

      Det här inlägget handlade om det nya vinet och inte om Fredriks recept. Vi har valt att inte bara fokusera på smaker och recept utan även på nya råvaror, produkter, restauranger och annat som vi tycker är roligt och intressant. Om du är nyfiken på receptet kan vi varmt rekommendera att spana in vinet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: