«

»

Feb 23

Middag på Norda

I det gamla posthuset vid Centralen i Göteborg ligger Clarion Post. Jag bodde på hotellet nyligen och testade då deras restaurang Norda på andra våningen. Menyn har fått hjälp av stjärnkocken Marcus Samuelsson och konceptet ska vara en blandning av New York och Göteborg. På menyn hittar du bland annat ”Mac & Cheese” och klassisker som räkmacka och ostron.

De vegetariska alternativen var väldigt få. Jag valde att få förrätten pumpasoppa (195kr) som varmrätt. Den serverades med rökt majonäs och friterad svecia. I botten låg det även pumpapuré. Själva soppan var en riktig höjdare. Men svecian var tyvärr inte min kopp te. Det feta smaken blev fadd och skar sig mot soppans fräschör. Jag hade hellre haft något knaprigt som kontrast. Majonäs står alltid på min ”hatlista”. Men den här var bättre än vanligt. Jag fick den serverad vid sidan om och små droppar av den rökiga smaken blev pricken över i.

Det serverades tre sorters bröd till maten – mannabröd, surdegsbröd och kryddat knäckebröd. De var en hit! Jag vill även ge ett plus för vackert porslin och en mysig och ombonad miljö.

Friterad svecia Pumpasoppa

 

Jag kan varmt rekommendera Clarion Posts hotellfrukost! De ska även ha brunch under helgerna. Har du testat den?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: