«

»

Jan 19

Vi har käkat på Käk

Under 2013 hände det en hel del i området Hornstull på Söder i Stockholm. Området fick en helrenovering och det var i samband med detta som Käk slog upp portarna. Bakom restaurangen står ägarna från Judit & Bertil och artisten Petter. Idéen är enkel men bra: snabbmat av hög kvalité på ett enkelt sätt.

När vi kommer in i lokalen är musiken vansinnigt hög. Stämningen är på topp men vi är väldigt glada att vi inte är bakis den här söndagen. Då hade vi nog snabbt sprungit ut igen. Stället är snudd på fullsatt och är överepresenterat av unga södermänniskor. Väggarna är prydda av urbana bilder på hippa människor och vi får lite Brooklyn-känsla.

Käk Hornstull på Gulager.se

Elin: Jag beställer in en Ms Dixon´s Shroom Burger, en vegetarisk burgare gjord på hackad portobellosvamp. Jag har ätit burgare på portobello tidigare och inte varit imponerad. Men resultatet den här gången var riktigt, riktigt bra. Konsistensen var saftig och god och hamburgaren hade mycket smak. Brödet var kallt och helhetsupplevelsen hade varit ännu bättre med stekt eller grillat bröd. Annars var det gott med lagom mycket dressing, sallad, ost och tomat mellan bröden. Jag kommer absolut köpa den här igen. Men förmodligen inte så ofta då den kostar 95 kr utan pommes frites.

Vegetarisk hamburgare Gulfager.se

Ian: Det är ett lätt val för mig när jag ska beställa. Det finns två hamburgare att välja mellan. Skillnaden mellan dem är att den ena har rökt pimiento medan den andra inte har detta tillbehör. Grunden i båda burgarna består av Black Angus, bröd, tomat, ost och sallad. Jag väljer varianten utan rökt pimiento. Burgaren får godkänt. Brödet är alldeles för kallt för att falla mig i smaken. Köttet är dock riktigt gott! Riktigt saftigt och bra smak. Lite bacon som tillval till burgaren är något som hade kunnat höja nivån. Men kanske less is more…

Käk Hornstull Gulfager.se

Pommes fritesen är väldigt goda. De är knapriga, perfekt saltade och lagom friterade. Men de måste beställas för sig. Vi delar på en portion och det är rätt lagom så länge du inte är väldigt hungrig.

Vi saknar ett ställe att hänga ytterkläder på. Som det är nu fick vi lägga dem på stolen och sätta oss ovanpå. Vi är också lite konfunderade över att det var så pass många i personalen. Alla hade inte något att göra. Frågan är om det verkligen krävs fyra personer som arbetar på ett ställe som kan ta ca. 30 personer? Givetvis måste take away räknas med, men Ian har, själv tillsammans med en person i köket, vid många tillfällen lyckats ta hand om ca. 100 personer på restaurang. Inte för att det är någon ultimat arbetsmiljö.

Förutom hamburgare erbjuder Käk även tacos, pita gyro och milkshakes. Nästa gång ska vi även testa en milkshake!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: