«

»

Jan 03

God fortsättning!

Vi hoppas att ni hade en fantastisk Nyårsafton. Det hade vi! Vi firade med middag hemma hos oss tillsammans med ett gäng vänner.

Vi bjöd på mojitos och whisky sour och resten av menyn såg ut så här:

– Ostron på grön bädd

– Torskrygg med hummer, hollandaisesås,  potatisrulltårta, sparris, ärtskidor och ugnsbakade körsbärstomater.

– Svensk cheesecake med hallon och extra digestive

Vegetarisk meny:

– Toast med tångkaviar, gräddfil och rödlök

– Pepparschnitzel på seitankött från Vegusto (MUMS!!), rödvinsås, potatisrulltårta, sparris, ärtskidor och ugnsbakade körsbärstomater

– Svensk cheesecake med hallon och extra digestive

Innan maten bjöd vi på kavring med kroatisk ost som snittar. Vi hade tänkt bjuda på mer ost efter maten, men alla blev så mätta!

Såserna gjorde vi själva. Ett bra tips för att få till rätt mängd av ingredienser till både sås, dressing, drinkar och annat är ett riktigt bra måttglas. Vi använder en shaker från Pyrex som vi älskar! Här mäter vi citronsaft.

Pyrex

Vi förberedde en hel del innan middagen. Bland annat såserna. När hollandaisesåsen skulle värmas upp igen skar den sig. Det hann bli lite panik innan vi löste det genom att vispa ner en extra äggula i såsen. Phu!

Bilderna nedan är tagna av vår underbara vän och fotograf Lina Hartman.

NYPR-2 NYPR-30 NYPR-14 NYPR-13 NYPR-11 NYPR-8 NYPR-7

 

Porslinet kommer från Villeroy & Boch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: