«

»

Dec 27

Middag på sjön

Precis innan jul åkte vi en tur med Birka Paradise. På kvällen gick vi till deras a la carte-restaurang Compagniet och åt en tre rätters middag. Det var en lugn och skön miljö som var väldigt avkopplande och mysig.

Ian Gulam

Ian åt en kall jultallrik till förrätt med bland annat sill, julskinka och lax. Den var fräsch med god smak. Det kändes betydligt roligare att få det serverat som en förrätt än att få det i en salig röra på en buffé.

Jultallrik Gulfager

Till varmrätt fick Ian Tournedos Rossini. En klassiker som består av oxfilé som serveras med anklever, tryffel, madeira vinsås och potatis vid sidan om. Köttet var perfekt stekt. Det var tillagat precis så som Ian bad om. Just anklever och oxfilé är en av Ians favoritkombinationer.

Tournedos Rossini Gulfager

Desserten var en chokladtriologi som bestod av chokladbrownie, chokladglass och vit chokladmousse. Den var helt ok enligt Ian.

Dessert med choklad Gulfager

Elins vegetariska alternativ var en förrätt med brysselkål, broccoli, broccolikräm och parmesan. Den var väldigt vacker, fräsch och god, Men det saknades sting. Det hade varit extra gott med någon form av hetta till.

Brysselkål Gulfager

Den vegetariska varmrätten var en skogssvampstrudel med broccolikräm. Den var fantastisk god och rekommenderas varmt! Kombinationen av krispig filodeg och salt smakrik svamp var perfekt. Det var också spännande med dill till. Det var en ovanlig och god smakkombination. Resultatet kändes väldigt festligt.

Skogssvamp gulfager

Elins dessert var samma som Ians. Den var enkel men god och välkomponerad. Men det hade inte skadat med mer intensiva smaker.

På Birka Paradise finns också restaurang Sjösalen. Det är en bufférestaurang som serverar frukost, lunch och middag. Vi gick dit dagen efter och åt först frukost och senare lunch. Frukosten hade ett väldigt stort och bra utbud! Lunchen var anpassad efter jul-tema och kunde haft fler vegetariska alternativ. Däremot fanns det en väldigt bra salladsbar. Förutom grönsaker fanns det bland annat quinoa, bulgur, pecannötter och parmesan. Gott!

Birka Paradise Gulfager

 

Dagen efter testade vi behandlingar i Birkas spa. Men det får du läsa mer om på Elins skönhetsblogg om någon dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: