«

»

Jan 04

Middag på Hornhuset

Hornhuset som invigdes tidigare i år har redan blivit en klassiker. Vi besökte nyligen Krogen, Hornhusets restaurang på mellanplanet.

Menyn bygger på fina råvaror och spännande kombinationer. Förutom en vanlig meny med förrätt, huvudrätt och dessert har de fyra varianter på fasta menyer. I de fasta menyerna ingår det tre rätter. Varianterna att välja på är Skogen, Grisen, Kött och Havet. 

Vi testade Skogen, Grisen och Kött.

 

Skogen 

bild 3-18

 

 

- Krispiga grönsaker med kallpressad rapsolja
- Friterad potatis med tryffeldipp
- Friterad kronärtskocka med sardellaioli
Bakad lila morot med morotssallad och karljohansvampscréme
Bakad rotselleri med oliver, parmesan och syrlig yoghurt
- 440 kr -
Meny Skogen var väldigt god. Men vi tycker att det var ovanligt udda att servera en sardellaioli i en annars vegetarisk meny? Vi bad snabbt att få den utbytt. Förrätten var lite väl tilltagen men annars den absolut bästa rätten. Kronärtskockan smakade mer grillad och det ska vi försöka oss på att göra själva. Jättegott! Karljohansvampcremen var fantastisk! I vanliga fall tycker inte Elin speciellt mycket om rotselleri men tillsammans med oliver, hyvlad parmesan och yoghurt var den väldigt god!
Gris
bild 1-23
Friterade fläsksvålar med chili och citron
Serranoskinka med stekt toastbröd, melon och persilja
Pressad grissida från svensk rapsgris med fänkålsfrö, champinjoner och vattenkrasse
Helstekt spädgris med rökt sidfläsk, halstrad anklever, bakade silverlökar och surkål
- 545 kr -
Fläsksvålarna var bäst av de två förrätterna. Svålarna var krispiga och perfekt fluffiga samtidigt som chilin gav dem bett. Serranoskinkan var en besvikelse. Detta på grund av att inget hände på tallriken. Ingredienserna var för kalla och smakade inget särskilt. Rätten kändes helt enkelt kall.
Efter förrätterna serverades pressad grissida. Denna rätt var mycket god med intressanta kombinationer. Grissidan med sin mjuka konsistens tillsammans med den krispiga krassen var särskilt intressant.
Till sist serverades spädgris. Den var den bästa rätten på menyn. Perfekt tillagad med en knaprig yta och riktigt mör insida. Anklevern var fet, smarrig och perfekt  tillagad. Rätten är en absolut favorit!
Sammanfattningsvis kan sägas att menyn började lite sämre, med undantag för fläsksvålarna, för att sedan stadigt förbättras till sista rätten, som var den absolut bästa på menyn.
Kött
bild 2-23
 
Bakad silverlök med rökig kaviar, oxmärg och pepparrot
Charketurier med pickles och oliver
 
Grillad flankstek med dragonmajonnäs, oxsvansragu karljohansvampscréme, haricots verts och tryffelgratäng
- 525 kr -
Meny Kött var rakt igenom god mat med lyckade kombinationer. Men tyvärr var rätt nummer två så pass stor att det inte blev mycket ätet av den sista rätten. Den fick följa med hem i en doggy bag istället.
Efter så pass mycket mat var det omöjligt att beställa in kaffe eller dessert. Men däremot kan vi tänka oss att komma tillbaka och beställa bara det. Det var flera desserter som lät spännande. Eller vad sägs om Nypon, rökt vanilj och rosmarin?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: