«

»

Jul 21

Vegetarisk fine dining

I Berlin besökte vi en av de bästa restauranger vi har varit på. Om man då räknar bort de där dyraste stjärnrestaurangerna.

I en smal gränd, bakom cointanrar, där du minst anar det, ligger restaurangen Cookies & Cream. Om du inte vet att den ligger där, kommer du förmodligen aldrig att hitta den. Men bakom den lite halvläskiga dörren finns det inget lager, utan en riktigt bra och trendig restaurang. Väldigt urbant och väldigt Berlin.

Gulfager

Till förrätt valde Elin en sallad med rödkål, choklad, rostade macadamianötter, apelsinfiléer och anis. Den var fantastiskt god! Välbalanserad och spännande.

Ians förrätt blev vaktelägg i brioche med portvin, schalottenlök, potatisskum och tryffeljuice. Den var supergod. Krämig och fin. Kanske den bästa av alla rätter.

Elins varmrätt blev parmesandumplings med kronärtskocka, anis och bbq tomater. Den här rätten har funnits på deras meny sedan starten och vi förstår varför. Den är väldigt god och det är kul med något så ovanligt. Men det känns inte alls som dumplings utan påminner lite om svenska kroppkakor.

Ian valde en varmrätt  med sellericanneloni fylld med potatis med kantareller, vilda örter och en sås med äpple och muskot. Det var en skön kombination mellan krämig potatis och selleri. Själva idéen med canneloni gjord av selleri var också väldigt kul!

Elins val av dessert blev rabarber med yoghurt, hallon och basilika. Det stod inte på menyn, men det var maränger till också. Det var en riktigt bra mix av sött och syrligt, mjukt och knaprigt. Läskande, somrigt och supergott!

Till dessert valde Ian en chokladbrownie med smak av lakrits som serverades med persika och sorbet. Brownien hade en fin smak av choklad. Det hade inte skadat med lite mer sting av lakrits. Den hade också kunnat vara lite mer saftig.

Gulfager

Cookies & Cream kan vi verkligen rekommendera. Maten är välkomponerad, kreativ, lustfylld och väldigt god. Lokalen är snygg med ljusa färger och personalen är både kunnig och rolig. I källaren finns det en populär klubb. Där dansade vi sedan in på småtimmarna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: