«

»

Jun 18

Öl: Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Plockade upp den här trevliga ölen på Systembolaget för ett tag sedan. Det är en Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen (nr: 1359) från en producent som heter Heller. Det var en spännande upplevelse enligt mig. Den föll dock inte Elin i smaken. Kanske inte så konstigt med tanke på att Elin är vegetarian och ölen har en tydlig doft och smak av korv. Doften är som sagt korvig, jag får en känsla av ”prickig-korv”. Doften är även väldigt rökig. När det gäller smaken kan det sägas det samma som för doften. Det är väldigt tydliga inslag av korv och rökighet, men dessa tonar ner ganska fort. Ölen har en slät känsla. Dessutom verkar den vara lätt kolsyrad, om det inte var så att jag fick tag på ett måndagsex. Den är enligt mig absolut inte för tung. Jag vill inte påstå att det vore njutbart att sänka fem på raken, men helt klart en väldigt god öl. Givetvis är det en förutsättning att ni gillar rökighet och korv!Gulfager Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: