«

»

Apr 28

Det nya Hornstull

I fredags slogs portarna upp till den nya gallerian i Hornstull. Dagen innan hade Hornhuset (nej, inte horhuset) bjudit in till pressevent. Hornhuset är ett nytt koncept med restauranger i tre våningar. Bakom finns familjen Ahlbom som sedan tidigare bland annat driver Storstad och Hotellet.

Längst ner är det ett franskt rotisseri. Här kan du äta direkt eller ta med dig maten hem. På mellanvåningen huserar Hornhusets Krog som är själva matsalen och längst upp finns Trattorian Enzo´s som satsar på underhållning i form av fotboll på stora skärmar. Utöver detta finns det också en liten takterrass.

Hornstull behöver definitivt det här tillskottet. Vi gillar att det finns olika avdelningar dit du kan gå beroende på vad du vill ha för typ av mat och kväll. Enzo´z satsar på pizza och antipasti med italienska viner. Hornhusets krog kommer servera medelhavsmat med lite spännande smakkombinationer. Inredningen är väldigt fräsch och skandinaviskt ljus med utsikt genom stora fönster mot torget nedanför.

Vi smakade bland annat några slice pizza och charkuterier på Enzo´s och små smakportioner av ungsbakad rotselleri, kyckling, blomkål med kalvfond och annat gott på Hornhusets Krog.

BlomkålKyckling

Dagen efter pressmötet kom Ian tillbaka och testade rotisseriet på markplan. Han kom dit nästan mitt i lunchrusningen och mycket av maten hade tagit slut. Med tanke på anstormningen av människor inför invigningen av gallerian är det kanske inte så konstigt. Ian beställde högrev och fick in en rejäl köttbit med en trevlig sallad med krutonger och en schysst sås. Allt var jättegott!

Vi kommer definitivt tillbaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: