«

»

Apr 02

En lunch i Malaysia

Tidigt i morse kom jag hem från en fantastisk men intensiv resa till Malaysia. Jag var där för att göra research till artiklar. De första dagarna var jag i Kuala Lumpur och de två sista på ön Langakawi. Det var otroligt vackert!

Malaysia är ett muslimskt land men har inflytande av bland annat indier och kineser. Men här bor även flera andra folkslag. Maten blir därefter – en härlig blandning!

En av de bästa upplevelserna var den sista lunchen i Kuala Lumpur. Guiden tog oss till en vegetarisk restaurang för kinesiska buddister. De hade helt gudomlig mock meat! Den bästa jag har ätit. Maten bestod av en stor buffe med grönsaker, ris, nudlar, tofu och mock meat (sojakött). Det fanns varianter som kyckling och kycklingklubbor fast vegetariskt. ”Kycklingklubborna” bestod av mock meat lindat runt glasspinnar och marinerade i fantastiska kryddor. Det var otroligt gott! Och priset? Ca. 10kr för en buffé…

b2ap3_thumbnail_Mock-meat.JPGb2ap3_thumbnail_Malaysia.JPGb2ap3_thumbnail_Mock-Meat-buffe.JPGb2ap3_thumbnail_Veg.-kyckling.JPG

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: