«

»

Mar 21

Till grillen i sommar

Under förra veckan hade ICA en stor pressvisning med årets grilltrender. Vi var på plats för att spana in alla nyheter och bli inspirerade.

Vi fick bland annat höra att trenden med finare råvaror på grillen ökar. Det är fler som köper okryddat kött och kryddar själv. Det blir också allt mer populärt med råa, finare korvar och att grilla på ett litet finare vis. Trendanalyser visar också att vi kommer grilla fler råvaror på grillen och använda grillen till all typ av mat. Desserter, bröd och wokade grönsaker är några exempel. ICA tror också att vi kommer grilla tacos. Och tja, varför inte? Med en gjutjärnspanna känns det mesta möjligt.

Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt blir intervjuad

Just gjutjärnspanna är något Niklas Ekstedt rekommenderar. Niklas har som bekant en gedigen erfarenhet av både matlagning och att driva restaurang. Han var på plats och presenterade sin nya bok ”Grilla med Niklas” och hade flera bra tips. Boken bygger på recept som Niklas gör ute vid sitt lantställe på sommaren. Experimenten vid stugan la också inspirationen och grunden till restaurangen Ekstedt.

Ett av Niklas bästa tips är att inte peppra maten innan du grillar det. Det bränner råvarorna och ger en bismak. Han tipsar också om att blanda briketter, kol och björkved för att få vedugnssmak. Niklas pratade sig varm om att vi borde baka mer bröd på grillen och rekommenderar naan och pita. Visst låter det gott?

ICA

ICA presenterade också sina nyheter. De satsar på ovanligare styckdetaljer och finare bitar.Till exempel luffarbiff och flankstek. Bland grönsaker kommer grillstubbar av majs, grillchampinjoner och en söt grillök. Halloumi med chili och grillost är andra nyheter.

Santa Maria visade upp flera spännande smaksättningar. De har nya grilloljor, marinader och rub. Smaksättningen gör ju faktiskt hälften tillsammans med bra råvaror.

Så, vad tycker ni? När ska vi börja grilla för säsongen? 1/5 börjar grilla redan i april och 5% av Sveriges befolkning grillar året om!

Psst! Restaurang Ekstedt har precis fått en Michelin-stjärna för sin matlagning utan elektricitet.

1 kommentar

  1. Nina

    Åh, vad jag längtar till våren nu. Jag tycker definitivt att man ska börja säsongen senast på Valborg! Helst typ NU, eller ja, så fort snön försvinner=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: