«

»

Mar 01

Ta saken i egna händer

Det har blivit flera inlägg om glass den senaste tiden. Men den här gången har vi gjort en egen. Det blev supergott!

Vi har använt oss av glassmaskinen Tasty Duo Ice Cream Maker från OBH Nordica. Den har två olika skålar för att du ska kunna göra två olika smaker samtidigt. Än så länge har vi bland annat testat smakerna mintchoklad och lakrits. Igår blev det bara en smak – mjölkchoklad med dumlebitar. Det blev jättegott!

Tasty Duo

 

Stort plus för retrodesignen!

 

Tasty Duo är enkel som tusan att använda. Du slänger ihop en smet av grädde, mjölk, socker och smaksättning, eller en variant med äggula. Häller blandningen i skålarna och klickar på knappen. Det tar ungefär 20 minuter innan det är färdigt. En bra tid att kompensera glassen med lite situps. ;)

Vi gillar att det går att göra två smaker samtidigt och att det går så snabbt. Ett litet minus för att Tasty Duo är långt ifrån ljudlös. Men man har glömt det när man sätter skeden i skålen.

Ikväll får vi gäster och då tänkte vi bjuda på hemmagjord glass. Det blir förmodligen en glass med jordgubb och en med lakrits. Nom, nom, nom..

 

image

 

Dumleglass på gång 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: