«

»

Feb 28

Vi tipsar om ny Cabernet Sauvignon

För några dagar sedan testade vi en flaska av Helderberg cabernet Sauvignon 2011 (2039). Det är ett sydafrikanskt rött vin med en väldigt fin smak. Bland aromerna ska man bland annat kunna känna svarta vinbär, örter, choklad och tobak. Det smakade fruktigt och svarta vinbär kom fram en hel del.  Färgen är härligt mörk åt det lite blå hotellet.

Det här var verkligen en hit som vi båda blev väldigt förtjusta i! Det är smakrikt, men inte tungt utan bara väldigt gott. När vi låtit det luftats ett tag, anade vi också lite lakritstoner i det. Det rekommenderas till kött. Men vi tycker att det passar alldeles utmärkt som ett sällskapsvin. Priset ligger på 89kr, vilket gör det utmärkt som ”gå-bort-vin”.

februari 1418

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: