«

»

Feb 23

Bye bye Magnum!

Jag kan inte säger annat än att jag älskar glass. Och det brukar bli flera favoriter från GB. Nu i veckan vann jag glasscheckar från dem. Hurray!!

Men nu upptäckte jag att Magnum 5 kisses innehåller gelatin (E471)??! Gelatin utvinns ur slaktavfall och som vegetarian undviker jag såklart det. Det finns vegetabiliskt E471, men då står det alltid utskrivet. Att ha slaktavfall i en nyutvecklad glass som kostar 24kr känns lite… Omodernt? Glassen var en favorit innan jag kikade på innehållet. Jag har för vana att alltid kolla innehåll annars.

Flera andra företag tog bort gelatin för många år sedan. GB får gärna svara varför de har valt att utesluta vegetarianer från sin glass.

20130223-195704.jpg

2 kommentarer

  1. milla

    Men GB detta stora företag, jag är inte vegetarian men vill ändå undvika gelantin.

  2. Christine

    Och nötallergiker utesluter de minsann också! Väldigt tråkigt. Jag hade sett fram emot att testa bruléevarianten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: