«

»

Feb 19

Vårens glassnyheter

GB har haft pressträff idag och presenterat sina nyheter för säsongen. Vi var båda på plats och mumsade i oss flera olika glassar (vi åt inte upp hela…) . Det är stort fokus på choklad bland deras nyheter, och flera av dem är riktigt lyckade. Men det hade varit snäppet roligare med fler smaker utan choklad, trots att vi båda älskar det. Men vi gillar att det kommer två nya laktosfria alternativ.

Magnum lanseras i en helt ny serie – 5 kisses. Glassarna är inspirerade av franska bakelser i Paris och är döpta efter olika former av kyssar. Serien består av fem olika glassar som lanseras pö om pö under våren. De som är först ut är Magnum No1 First Kiss Créme Brulée och Magnum No2 Loving Kiss. Senare lanseras smaker av tiramisu, choklad och äppelpaj. Vi gillar den lite mindre storleken som inte gör en proppmätt. Magnumglassarna finns i butik under en begränsad tid.

Nyheterna:

Magnum No1 First Kiss Créme Brulée – består av glass med smak av créme brulée, bitar av karamelliserat socker och är doppad i mjölkchoklad. Den här gillar vi båda. Det karamelliserade sockret ger lite crunch. Det är tur att den inte är jättestor, då den är väldigt söt.

Magnum No2 Loving Kiss – är en glass av vanilj med skogsbärssår, sötade tranbär och marängbitar överdragna med vitchoklad. Glassen är sen doppat i mjölkchoklad. Vi gillar kombinationen av syrligt och sött. Gott!!

Cornetto Enigma Popcorn – glass med popcornsmak och en kärna av saltad kolasås med rispuffar med vitt chokladöverdrag. Ovanpå finns det lite rispuffar doppade i vit choklad. Vi älskar idéen! Den smakar inte direkt popcorn. Men den smakar majs. Majsglass har vi ätit tidigare och gillar. Rispuffarna gör varken till eller från men kolasåsen är fantastiskt god! Vi hade velat ha något salt även i toppen av glassen.

Daim Strawberry Dream – en klassisk daimstrut där själva glassen har jordgubbssmak. Jo, den här är också god. Ian var inte så imponerad men Elin, som gillar vanlig daimglass gillar den. Den är lite roligare än orginalet.

GB Laktosfri Blåbärsstrut – laktosfri vaniljgräddglass med blåbärssås i strut. Vi hann (läs orkade ) inte äta den här. Men vi hörde bra omdömen av andra vi träffade.

Kingis Laktosfri Krossad Choklad – laktorsfri vaniljgräddglass på pinne, med krossad choklad i. Den har en kärna av choklad och är doppad i choklad. Den här är så enkel och så GOD! Som en Nogger med chokladsmak. Men varför detta tråkiga och töntiga namn?

Solero Exotic – yes! Den är tillbaka. Vaniljglass med fruktsorbet och täcke av ananas, mango och passionsfrukt. Perfekt för stranden. Stort plus för mindre kalorier.

Dino Foot – choklad och vaniljglass på pinne. En väldigt enkel glass för barn.

Maraboupinnen – vaniljglass med ett lager av Marabou mjölkchoklad. Det här känns tyvärr lite trist? Varför då inte välja Kingis istället?

 

Vilken tror du blir din favorit?

Gulfager Gb glass

Elin, GB-gubben, Mia och Ian

Gulfager Gb nyheter

Cornetto och Magnum

Gb gubben

 

Glassen Dino Foot har ett tryck av en dinosauriefot på. Därför var Skansen-Jonas på plats med en supersöt liten skäggamagam. Vi ville genast ta med den hem men hunden lär ha protesterat.

Gulfager Jonas Wahlström Gulfager och skäggamagamen

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: