«

»

Feb 13

Recept på mojosås

Igår fick vi lära oss att göra egen mojo på Bodegas Monjes. Såsen är typisk för Teneriffa och är väldigt god! Det finns både röd och grön. Den röda baseras på paprika och serveras till kött. Den gröna baseras på koriander eller persilja och serveras till fisk. Jag tycker att den gröna var godast och den passar verkligen till det mesta. Jättegott på bröd eller som dipp. Den finns också en variant med avokado.

Gör så här: börja med paprika och vitlök. Banka hårt som f-n i en stor mortel. Se upp för skvättande vitlök! Tillsätt de andra ingredienserna och fortsätt banka tills du har en fin konsistens. Smaka av och stretcha.

Jo, jag kommer testa att göra den i en mixer :)

20130213-073123.jpg

20130213-073158.jpg

20130213-073227.jpg

20130213-073248.jpg

1 kommentar

  1. AnnaKaize

    Gott ju!! Ska också testa. I mixer :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: