Månatligt arkiv för november 2014

Nov 26

Elins musli

Musli

Jag älskar hemmagjord musli! Jag häller upp det jag gillar på en plåt och kör in på 200 grader i ugnen i ca. 15 minuter. Den här gången hade jag detta i: Halvtrist musli från Frebaco utan något roligt i men med bland annat veteflingor. Havregryn, hasselnötter och honung från Coop Kokoschips, sultanrussin, muscatrussin, mandlar …

Fortsätt läsa »

Nov 20

Halloumibiffar

Halloumi

Vi testade ett recept av Gordon Ramsey i veckan. Vegetariska halloumibiffar med zucchini och morot. De blev jättegoda! Vi använde oss av en zucchini, två morötter, 200 gr halloumi och ett ägg. Zucchinin, morötterna och halloumin rivs i rivjärn och blandas med ägget. Forma till stora biffar och stek. Ovanpå hällde vi en dressing på …

Fortsätt läsa »

Nov 19

För trötta kroppar

Brustabletter

Det är mörkt och grått och energin stannade kvar någonstans i november. Känner du igen dig? Jag preppar med extra vitaminer och mineraler för att bli piggare. Näringslära är ett av mina största intressen och jag är en riktig nörd när det kommer till vitaminer och mineraler. Apoteksgruppen har lanserat flera nyheter i höst. Bland …

Fortsätt läsa »

Nov 14

Veganvänlig yoghurt med svarta vinbär

IMG_1982.JPG

Det här kan vara den godaste yoghurten någonsin. Fluffig, krämig, len och sötsyrlig. Och den är veganvänlig. Vi har blivit smått beroende och slåss om den. Tack Carlshamn! GillaGilla Laddar…

Nov 13

Elins linsbiffar

IMG_1643.JPG

Jag älskar att hitta på egna recept av det som finns hemma. Allra roligast är smaksättningen. För mig är det viktigt med fullvärdigt protein och bra näring. I mina linsbiffar har jag även i havregrynsgröt för konsistens och aminosyrorna. Jag mixar alla ingredienser, formar smeten till biffar och steker dem i rapsolja för att få …

Fortsätt läsa »

%d bloggare gillar detta: