Månatligt arkiv för december 2013

Dec 27

Nyårstips

818fcff18d9c7114_800x800ar

Om du som jag föredrar roséchampagne framför vanlig champagne får du inte missa Duval-Leroy Brut Rosé NV (art.nr 7901).  Champagnen har en vacker varm rosa färg och är riktigt frisk och god. Den ska bland annat ha noter av vilda körsbär, ingefära, bröd och fikon. Jag tycker främst att röda bär och brödtoner kommer fram. …

Fortsätt läsa »

Dec 27

Middag på sjön

Jultallrik Gulfager

Precis innan jul åkte vi en tur med Birka Paradise. På kvällen gick vi till deras a la carte-restaurang Compagniet och åt en tre rätters middag. Det var en lugn och skön miljö som var väldigt avkopplande och mysig. Ian åt en kall jultallrik till förrätt med bland annat sill, julskinka och lax. Den var …

Fortsätt läsa »

Dec 11

En Nobelmiddag till helgen?

Nobel 2013 Varmrätt Havskräftfylld piggvarskupol m servis

Igår ägde årets pampigaste fest rum i Stockholm. Ni har säkert redan läst menyn: Pärlhönsmosaik, morotsvariation med gotländsk tryffel och kantarellduxelle med tryffelmajonnäs Havskräftfylld piggvarskupol, tartelett med havskräfta på ostcrème och spenatbädd, spetskålsterrine, havskräftsås och mandelpotatispuré Chokladsiluett med nougat och havtornsexplosion   Visst låter det lyxigt? Om du vill försöka dig på att göra en …

Fortsätt läsa »

Dec 01

Jätteostar och extra protein

Image-1.aspx

Arla har kommit ut med flera nyheter i sitt sortiment. Vi har testat ett gäng av dem. Familjefavoriter är namnet på ett gäng klassiska ostar i ny förpackning. Port Salut, Gouda, Edamer och Jämtgård. Ostarna kommer i flera olika storlekar. Vi tycker att Port Saluten är den godaste! Visste du att vi äter 18 kg …

Fortsätt läsa »

%d bloggare gillar detta: