Månatligt arkiv för maj 2013

Maj 22

Champagne och bakelser med Alexandre Bonnet

bild

Vilket event jag har varit på idag! Champagnehuset Alexandre Bonnet hade bjudit in till en vacker våning på Strandvägen. På plats fick vi smaka på Alexandre Bonnet Perle Rosé (747101) och Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (755501). Jag gillade båda men rosén var snäppet bättre. Den var frisk och fräsch och passar definitivt till sommarens …

Fortsätt läsa »

Maj 16

Till de minsta

20130516-102151.jpg

Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska laga till de allra minsta. Det ska vara näringsrikt, gott, enkelt och gå snabbt. Samtidigt får det gärna inspireras av det resten av familjen äter. Idéerna tar slut snabbt. Men Eva Borin har tagit fram appen 10-Minute Baby à la Carte som snabbt ger …

Fortsätt läsa »

Maj 15

Enkla lyxpastan

20130515-173921.jpg

När vi vill ha något gott och enkelt slänger vi ihop en pasta med färska och krispiga grönsaker. Här steker vi vit sparris, grön sparris, salladslök, chocmatos (liknande körsbärstomater), gul paprika, quornfileer och vitlök. Bitarna är lite större då vi föredrar chunky. Vi ska servera den med rigatone, riven parmesan och färsk spenat. Enkelt, färgglatt …

Fortsätt läsa »

Maj 08

Sylt utan socker

20130508-090703.jpg

ICA lanserar sylt utan socker men med andra sötningsmedel. Istället är de sötade med stevia, erytritol och maltitol. Stevia är ju redan rätt välkänt. Erytritol är en sockeralkohol som inte ska ge några kalorier. Maltitol ska ge hälften så mycket kalorier som vanligt socker. Smakerna kommer i hallon, jordgubb och lingon. Vi gillar smakerna! Vad …

Fortsätt läsa »

%d bloggare gillar detta: