Månatligt arkiv för januari 2013

Jan 30

Event med Mia Moscato

Mia Moscato

Ikväll har vi varit på ett jättetrevligt event med det nya vinet Mia Moscato. Eventet var i en underbar våning på Östermalm och Cecilia Andersson, som vann årets konditor 2012 hade komponerat utsökta små desserter som passade till vinet. Mia Moscato är ett spanskt mousserat vin som inte räknas som ett cava. Istället har det …

Fortsätt läsa »

Jan 29

Heja Adam!

Adam Dahlberg

Idag är den stora kocktävlingen Bocuse d’Or igång för full fart i Lyon. Det är världens mest prestigefyllda matlagningstävlingen och det är än så länge ”bara” en svensk som har vunnit. Vi hejar glatt på svenske Adam Dahlberg och håller tummarna att han kommer hem med ett guld. 200 svenskar finns på plats och hejar på …

Fortsätt läsa »

Jan 26

Kvällens vin

20130126-205503.jpg

Ikväll dricker vi en flaska Chablis 2010 från Clotilde Davenne. Det är ett torrt och fruktigt vin med väldigt fin smak. Ca 139kr på Systemet. GillaGilla Laddar…

Jan 26

Food Sightseeing

Gulfager Food sightseeing

Under kryssningen med Tallink Silja fick vi några härliga timmar i Helsingfors. Vi fick en guidad tur med fokus på mat. Det var ordentligt kallt men vi sprang runt och hann se en hel del ändå. Vi träffade guidenTanja Karonen som var riktigt trevlig och kunnig. Vi började med att besöka Old Market Hall som …

Fortsätt läsa »

Jan 22

Avsmakningsmeny på väg till Finland

image

Vi har haft en helt underbar helg under bloggresan. Vi lärde känna andra matbloggare, pratade om mat, åt mat och fick lära oss en hel del nytt om mat och Helsingfors. Ni kan se fram emot ett gäng olika inlägg om resan. Först ut är den första middagen. Under fredagen besökte vi restaurangen Bon Vivant. …

Fortsätt läsa »

Jan 18

Kryssning med god mat

20130118-191259.jpg

Nu är vi ett gäng glada matbloggare som är på väg mot Helsingfors. Vi har hunnit checka in i våra deluxehytter och varit på två spännande föreläsningar. Först pratade Kicki om pressetik och marknadsföringslagen. Efter det berättade Sara från OBH Nordica om deras produkter. Bland annat pratade Sara om serien Eco Kitchen som är full …

Fortsätt läsa »

Jan 17

Lunch på Rolfs kök

Gulfager Rolfs kök

Igår åt jag lunch på Rolfs kök med en god vän. Jag har aldrig varit där tidigare. Jag valde ett av deras två alternativ som serverades till dagens lunch. Mitt val föll på torsk med potatispure. Det andra alternativet för dagen var oxbringa. Vi fick även in en löksoppa till förrätt, som var riktigt god. …

Fortsätt läsa »

Jan 16

Kryssning med matbloggare!

piazza_ala_carte_445x204

Över helgen ska vi åka på bloggresa tillsammans med andra matbloggare. Det ska bli så otroligt roligt! Då jag även är skönhetsbloggare, har jag åkt på liknande resor med Kicki från Daisy Beauty tidigare. Men nu har hon den roliga idén att göra en liknande resa för matfreaks. Vi ska åka på kryssning till Helsingfors …

Fortsätt läsa »

Jan 16

Hemmagjord Tandoori

Tandoori Gulfager

Tandoori är en väldigt god kryddblandning. Många känner igen den från indiska restauranger men den används också flitigt i Pakistan och Afghanistan. Den passar till mycket, som till exempel kyckling, torsk eller quorn. Testa att göra den själv, det blir jättegott! Räcker till mellan två till fyra personer beroende på vad för något du ska …

Fortsätt läsa »

Jan 15

Chokladfondant

Chokladfondant Gulfager

Här kommer ett schysst recept på en mycket smarrig dessert. Vi gjorde den senast på nyårsafton. Den blev väldigt lyckad och alla var mycket nöjda med resultatet. För 4 personer Ugn: 160 grader Ingredienser: 100 g smör, plus lite extra att smörja formarna med 4 matskedar kakaopulver, som ska användas till att pudra formarna 100 …

Fortsätt läsa »

Tidigare inlägg «

%d bloggare gillar detta: