Månatligt arkiv för november 2012

Nov 30

Fredagsmys med Castello

Gulfager Castello Alps Selection

Här kommer ett perfekt tips till fredagsmyset! Castello har kommit med tre nya ostar. De kallas Alps Selection. I kollektionen ingår tre stycken ostar: Weissbier, Classic och Hirten. Vår absoluta favorit är helt klart Weissbier. Då till fredagsmyset, förra fredagen provade vi dessa ostar tillsammans med tre utsökta tillbehör. Tillbehören var gurka i senapsdressing, rostade …

Fortsätt läsa »

Nov 30

Varm choklad à la Elin

20121130-113152.jpg

Efter en kall promenad eller en stund med pulkan är det skönt att komma in och värma sig med en kopp choklad. Om du som jag gillar mintchoklad, kommer du att älska denna varma variant. Så här gör jag min; Ca. 2,5 dl ”röd” mjölk Väldigt mycket kakao. Typ 3 msk En skvätt socker En …

Fortsätt läsa »

Nov 26

Nya små piller

Trots att jag inte bloggar så ofta om hälsa längre hoppas jag att mitt intresse för det lyser igenom. Jag tycker att det är otroligt intressant. Speciellt med näringsfysiologi som jag bland annat har studerat på universitet. Att äta kosttillskott har varit ett måste för mig under många år. Jag lever ett ganska stressigt liv …

Fortsätt läsa »

Nov 19

Zoégas Dark Temptation som kapslar till Nescafé Dolce Gusto

Gulfager Dark Temptation Nescafe Dolce Gusto

Dark Temptation från Zoégas är ett av mina absoluta favoritkaffen. Jag har under det senaste året mer eller mindre uteslutande köpt Dark Temptation. Jag köper kaffet som hela bönor. Jag tycker kaffet har en mjuk och fyllig smak samt en viss kryddighet. För ett tag sedan släpptes Dark Temptation som kapsel i samarbetet med Nescafé …

Fortsätt läsa »

Nov 17

Himlen i en liten kopp

20121117-182035.jpg

En liten bit av himlen finns i Warszawa i form av chocolaterian Pijalnie Czekolady. De har en rik meny med praliner, desserter, lunch och varm choklad. Vi beställde ett litet paket som kändes som en ”after noon chocolate”. Den innehöll (håll i er!) en färskpressad apelsinjuice, en varm choklad (vit, mjölk eller mörk), två nybakade …

Fortsätt läsa »

Nov 17

Ljuvliga hotellfrukost

20121117-174644.jpg

Hotellfrukosten i morse var över all förväntan! Det fanns mängder att välja mellan. Korvar, skinka, gröt, råa grönsaker, syrade grönsaker, yoghurt, ägg & bacon, mängder med frukt och efterrätter. Syrade produkter är väldigt populärt här och även bra för en vegetarian att få i sig. Vi blev rejält mätta och nöjda. GillaGilla Laddar…

Nov 16

Mat från Polen

20121116-145644.jpg

Jag har åkt till Warszawa över helgen. Polen har en rik matkultur (och ölkultur..) och jag ska försöka uppleva den som vegetarian. Första målet blev på hotellet Metropol. Potatisplättar med kantareller och körsbärstomater i krämig sås. Inget protein men väldigt, väldigt gott! GillaGilla Laddar…

Nov 14

Pepparkakor och filmjölk

Pepparkaksfil

Julen förbereds rejält i butiker och i media. Känner du någon längtan ännu? Skånemejerier är på väg ut med sin filmjölk med pepparkakssmak i dagarna. Under förra julen såldes det 215 000 l av filen. Vi tänker tjoffa ner lite extra pistagenötter i den och äta vörtbröd till. Är pepparkaksfilen något du gillar eller tycker …

Fortsätt läsa »

Nov 08

Mer från Mitt Kök

20121108-161207.jpg

Det fanns en hel del att spana in på mässan! Det som syntes allra mest var olika vinimportörer. Gillar du att testa viner så bör du definitivt åka dit. Annars var det en vild blandning av müsli från Frebaco, lakrits från Lakritsfabriken, tomater från Zeta och allsköns glada kockar. Och väldigt mycket annat kul! Förutom …

Fortsätt läsa »

Nov 08

Mitt kök

20121108-123929.jpg

Just nu är vi på mässan Mitt kök i Älvsjö. Den pågår från och med idag till och med söndag. Passa på att åka hit. Här finns möjlighet att gå på vinprovningar, matlagningskurser och mycket annat. Givetvis finns det även en mängd olika delikatesser att prova. GillaGilla Laddar…

Tidigare inlägg «

%d bloggare gillar detta: