Månatligt arkiv för juli 2012

Jul 27

Mammas grötbullar

20120718-170703.jpg

Ok, det här är inte de nyttigaste frallorna i stan. Men det är så extremt goda! Bäst är de nybakade med ost och kanske en liten klick rabarbermarmelad. Men de funkar också att frysa in. Perfekt för en regnig sommar! Koka först en gröt av detta, 3 dl havregryn 1/2 l vatten 1,3/4 tsk salt …

Fortsätt läsa »

Jul 26

Alkoholfri öl: Bischofshof Alkoholfrei

Gulfager Bischofshof

Inte druckit många alkoholfria öl i mina dar Men när jag testade Bischofshof Alkoholfrei blev jag positivt överaskad! När jag drack den kände jag att den här smakar ju precis som en vanlig öl, vilket inte varit fallet med de andra alkoholfria öl jag smakat. Det är en väldigt lättdrucken öl, perfekt för att bara …

Fortsätt läsa »

Jul 19

Pata Negra Gran Reserva

Pata Negra

Det spanska vinet Pata Negra Gran Reserva är framställt av druvan Tempranillo. Vinet beskrivs som ett vin med fatkaraktär med olika noter av peppar, kakao, körsbär, lakrits och torkad frukt. Färgen är mörkt vinrött åt det lila hållet. Vi känner absolut toner av körsbär i smaken. Den är väldigt framträdande. Utöver det känner vi svart …

Fortsätt läsa »

Jul 16

Test av Gourmetburgare från Green n Lean

Bare minerals 001

När jag blev vegetarian för många år sedan så var det vegetariska utbudet väldigt begränsat. Idag finns det en uppsjö med vegetarisk färs, korvar, burgare, bullar och allt möjligt. Det senaste jag har testat är Gourmetburgare från Green n Lean. Deras produkter har lågt GI och innehåller fullvärdigt protein. Hurray! Annars tycker jag att det …

Fortsätt läsa »

Jul 11

Ebbas café

20120711-182252.jpg

Jag är på roadtrip med min vän Arna. Idag har vi varit i Borgholm och lunchen spenderade vi på Ebbas café. Det är ett anrikt café som idag också är restaurang. Det vegetariska utbudet var väldigt litet men jag hittade en grekisk sallad för 119:-. Annars fanns det både dagens lunch och à la carte. …

Fortsätt läsa »

Jul 09

Tips till festen: Snittar

Gulfager Snittar

Förra veckan fixade vi till lite snittar till ett gäng herrar som skulle ut på sjön. Dessa snittar funkar perfekt till fest, var för sig som förrätt eller bara som enkelt tilltugg till fredagsmyset! Längst ut i varje hörn har vi baconinlindade dadlar. Vi fräste till dem snabbt i stekpanna, för att sedan ugnsgratinera dem. …

Fortsätt läsa »

Jul 05

Tips när du steker hel fisk

Helstekt forell

Idag stekte vi hel forell på jobbet. En bra grej att tänka på är att lägga några snitt i fisken, ungefär en en halv centimeter djupa. Detta för att fisken inte ska bli böjd som en skateboardramp, men även för att det blir lättare att få av köttet från fisken. På bilden nedan kan ni …

Fortsätt läsa »

Jul 04

Hur ofta gör du Kokozpacho?

Vita coco

Vi fick ett riktigt bra tips från Vita Coco. Jag tror att de flesta av er har hört talats om kokosvattnet vid det här laget. Personligen älskar jag det. Men bara när det är riktigt nedkylt. Är det lite fisljummet blir det inte alls lika gott. Jag har tidigare testat det i drinkar och smoothie. …

Fortsätt läsa »

Jul 03

Gott bröd

Det här receptet har jag fått av min vän Gudrun. Det är ett otroligt gott bröd! 3 dl havregryn 4 dl grahamsmjöl 4 dl rågmjöl 1 dl linfrön 3-4 dl russin 3 dl lingonsylt 8 dl filmjölk 1 msk salt 1,5 msk bikarbonat 1 dl sirap Blanda alla ingredienser och häll sedan över i två …

Fortsätt läsa »

Jul 03

Vi fick ett bud

hpnotiq

Med en flaska av likören Hpnotiq. Jag har inte testat den här tidigare så det ska bli väldigt spännande. Det är en vodka med exotiska fruktjuicer och lite konjak i. Likören har bland annat synts i musikvideon med Usher – Bad Girl och i R Kelly – Snake. Man kan dricka den som den är …

Fortsätt läsa »

Tidigare inlägg «

%d bloggare gillar detta: