Admin

Om författaren

Datum för registrering: oktober 24, 2011

Senaste inlägg

  1. Titus Tapas och spa — juni 28, 2015
  2. Cognac i designflaska — februari 3, 2015
  3. Dragerade mandlar — december 10, 2014
  4. Bourbonlagrad dark ale — december 8, 2014
  5. Whisky med karamelltoner — december 5, 2014

Mest kommenterade inlägg

  1. En soppa på Cup 2 Go — 4 kommentarer
  2. Ett stort grattis till vinnarna! — 3 kommentarer
  3. Mer om Stadshuskällaren — 2 kommentarer
  4. Bye bye Magnum! — 2 kommentarer
  5. Lunch på 15 — 2 kommentarer

Listning av viss författares inlägg

Jun 28

Titus Tapas och spa

Ian Gulam och Elin Fagerberg Tylösand

Vi besökte Hotel Tylösand i veckan för att fira vårt 10-års-jubileum. Vi hade två fantastiska dagar! I matväg hann vi med lunch, middag och frukost på hotellet. Middagen var över förväntan. Vi hade bokat ett Spa- och nöjespaket. I det ingår det en supé på restaurangen Tylöhus. Men i veckan öppnade den nya restaurangen Titus …

Fortsätt läsa »

Feb 03

Cognac i designflaska

Contemporary

Den norska musikern och konstnären Magne Furuholmen och arkitektbyrån Snöhetta har designat den senaste flaskan i serien Contemperary Art från Braastad Cognac. Designen känns långt ifrån förknippad med cognac, den är mer modern än klassisk. Vi gillar den skarpt! Den vågar ta för sig precis som innehållet i flaskan. Smaken är rund med lång, fin …

Fortsätt läsa »

Dec 10

Dragerade mandlar

Mandlar

Mandlar är något vi både gillar mycket! Är de dragerade med något gott är det ännu bättre. Vi har testat två olika sorter. Den första är burk D från Lakrids by Johan Bulow. Denna innehåller rostade mandlar med belgisk mjölkchoklad, rålakritspulver och havssalt. Mums! Vi älskar de blanka kulorna och har lite svårt att sluta …

Fortsätt läsa »

Dec 08

Bourbonlagrad dark ale

Innis & Gunn Dark Ale

Innis & Gunn har kommit ut med en spännande nyhet – Innis & Gunn Bourbon Cask Dark Ale. Det är en dark ale lagrad på ekfat där bourbon tidigare har legat. Smaken beskrivs med toner av kaffe, kokos, humle, bränt socker, apelsin och vanilj. Vi känner definitivt kaffe, citrus och fruktighet. Det är en väldigt …

Fortsätt läsa »

Dec 05

Whisky med karamelltoner

Black Velvet Toasted caramel

Black Velvet Toasted Caramel är en smaksatt whisky med toner av sirap (så klart, den är kanadensisk), citrus och peppar. Vi känner ordentligt av karamell i den och den doftar smörkola. Den är lika söt som knäck! Att dricka den bara som den är kan bli lite för mycket. Men den passar bra i drinkar. …

Fortsätt läsa »

Nov 26

Elins musli

Musli

Jag älskar hemmagjord musli! Jag häller upp det jag gillar på en plåt och kör in på 200 grader i ugnen i ca. 15 minuter. Den här gången hade jag detta i: Halvtrist musli från Frebaco utan något roligt i men med bland annat veteflingor. Havregryn, hasselnötter och honung från Coop Kokoschips, sultanrussin, muscatrussin, mandlar …

Fortsätt läsa »

Nov 20

Halloumibiffar

Halloumi

Vi testade ett recept av Gordon Ramsey i veckan. Vegetariska halloumibiffar med zucchini och morot. De blev jättegoda! Vi använde oss av en zucchini, två morötter, 200 gr halloumi och ett ägg. Zucchinin, morötterna och halloumin rivs i rivjärn och blandas med ägget. Forma till stora biffar och stek. Ovanpå hällde vi en dressing på …

Fortsätt läsa »

Nov 19

För trötta kroppar

Brustabletter

Det är mörkt och grått och energin stannade kvar någonstans i november. Känner du igen dig? Jag preppar med extra vitaminer och mineraler för att bli piggare. Näringslära är ett av mina största intressen och jag är en riktig nörd när det kommer till vitaminer och mineraler. Apoteksgruppen har lanserat flera nyheter i höst. Bland …

Fortsätt läsa »

Nov 14

Veganvänlig yoghurt med svarta vinbär

IMG_1982.JPG

Det här kan vara den godaste yoghurten någonsin. Fluffig, krämig, len och sötsyrlig. Och den är veganvänlig. Vi har blivit smått beroende och slåss om den. Tack Carlshamn! GillaGilla Laddar…

Nov 13

Elins linsbiffar

IMG_1643.JPG

Jag älskar att hitta på egna recept av det som finns hemma. Allra roligast är smaksättningen. För mig är det viktigt med fullvärdigt protein och bra näring. I mina linsbiffar har jag även i havregrynsgröt för konsistens och aminosyrorna. Jag mixar alla ingredienser, formar smeten till biffar och steker dem i rapsolja för att få …

Fortsätt läsa »

Tidigare inlägg «

%d bloggare gillar detta: